Često postavljana pitanja

Ugovorna obaveza na MagNet mreži ne postoji. Sami birate kada će te izvršiti uplatu i na taj način aktivirati paket. Niste u obavezi da uslugu koristite mesec za mesecom. Shvatite našu uslugu kao prepaid opciju kod mobilnih operatera.
Svi paketi traju 30 dana, uključujući radne dane, subote i nedelje. Izuzetak su paketi koji imaju ograničenje u količini preuzetih podataka sa interneta koji mogu trajati kraće u zavisnosti od toga da li je korisnik preuzeo dozvoljenu količinu pre isteka 30 dana.
Prvi i osnovni preduslov je da imate optičku vidljivost sa nekom od MagNet pristupnih tačaka. Optička vidljivost podrazumeva da između Vaše lokacije i naše pristupne tačke ne postoji vizuelno ni jedna prepreka bilo kog tipa (drvo, neki objekat, i slično). Sledeći korak je da kontatirate sa tehničkom službom pozivom na broj 011/ 87 22 44 3 ili prijavom preko ove web prezentacije.
Potrebna oprema podrazumeva klijentski uređaj preko koga se Vaš računar povezuje na mrežu. U zavisnosti od vrste pristupne tačke, potrebno je da nabavite određeni tip uređaja. Takođe je potrebno i da Vaš računar poseduje mrežnu kartu.
Ne. Bežične mrežne karte koje se ugrađuju u prenosne računare nemaju dovoljnu snagu za prijem i slanje podataka na veće daljine. One su dovoljne za bežičnu komunikaciju u kućnim uslovima, pa predlažemo da nabavite još jedan bežični ruter koji će primati informacije sa Vaše opreme povezane na pristupnu tačku i u isto vreme omogućavati povezivanje bežičnih uređaja u Vašem domu ili poslovnom prostoru.
Da, ali isključivo po specifikaciji tehničke službe MagNet-a.
Na naslovnoj strani ove prezentacije kliknite na link "Trenutno stanje »" pod stavkom "Provera vremena".
Da. Dovoljno je da u web browser ukucate u address bar (ne u Google i druge search prozore) 10.113.0.3 i dobićete pregled Vaših podataka.
Greška 691 signalizira da je izvršen pogrešan unos pristupnih parametara (user name i/ili password) pri konektovanju. Proverite Vaše podatke za pristup i unesite ih ponovo.
Greška 734 signalizira da Vam je istekao paket, bilo zbog isteka 30 dana ili potrošene dozvoljene količine podataka u Vašem paketu.
Greska 800 signalizira da postoji problem u komunikaciji između Vašeg računara i mreže MagNet-a. Problem u komunikaciji može biti iz više razloga: onemogućena mrežna karta, prekinuto napajanje uređaja preko koga se povezujete na našu mrežu, zastoj u radu pristupne tačke...
Proverite u podešavanjima za mrežnu kartu, da slučajno niste onemogućili istu. Podešavanja se nalaze u Control Panel > Network Connections. Pronađite ikonicu na kojoj piše „Local Area Connection“ (može postojati još neki broj u nastavku) i ako je ista sive boje kliknite na nju dvoklikom.
Postoji prekid u komunikaciji između Vaše mrežne karte i opreme za pristup. Proverite da li je konektor dolaznog mrežni kabla ispravno utaknut u karticu.
Da. Samo je potrebno da popunite uplatnicu "Naloga za uplatu" kao na sledećem primeru.
 
Naše pristupne tačke

Spisak pristupnih tačaka MagNet-a sa oblastima pokrivanja.

Pristupne tačke »
Često postavljana pitanja

Korisnička pitanja upućena našoj tehničkoj podršci...

Pitanja i odgovori »
Kontakt

Telefon: +381 11 65 56 984
Email: office@magnetplus.net

Detaljnije »