Ponuda za rezidencijalne korisnike

Usluga bežičnog internet pristupa omogućuje stalnu vezu sa internetom bez upotrebe telefona ili telefonske parice, a ostvarivanjem veze između MagNet pristupne tačke i korisnikove opreme. Ovakav vid konekcije predstavlja brz i kvalitetan način povezivanja na globalnu internet mrežu.

Za korišćenje usluge bežičnog povezivanja na internet, potrebno je da se korisnik nalazi u zoni pokrivenosti neke od MagNet baznih stanica i ima optičku vidljivost sa istom. Ako je ovaj uslov ispunjen utvrđuje se mogućnost korišćenja usluge (merenje nivoa signala, izvodljivost instalacije, itd...) od strane tehničkog osoblja MagNet-a. Nakon potvrde korisnik pristupa nabavci potrebne opreme po specifikaciji koju dobija prilikom potvrđivanja. Instalaciju i konfigurisanje opreme obavljaju naša stručna lica uz naknadu po važećem cenovniku.

U ponudi MagNet-a je i kablovski internet, ali je ta ponuda limitirana položajem korisnika. Naime, potrebno je da se korisnik nalazi na lokaciji na kojoj je postavljena MagNet kablovska infrastruktura. Ista je izvedena kabliranjem lokacije mrežnim kablom, uz dozvoljenu komunikaciju među svim korisnicima na istoj, i naravno izlazom ka internetu.

Važno je napomenuti da je kompletna internet komunikacija (bilo kablovska, bilo bežična) zaštićena 128-bitnom enkripcijom, preko sistema VPN servera. Na taj način je rizik od upada na klijentov računar, sa interneta, sveden na minimum.

Svaki korisnik, po pristupu na mrežu bira željenu brzinu konekcije uz koju dobija jednu e-mail adresu. Na MagNet mreži ne postoji zabrana ili limitiranje bilo kog globalnog internet servisa. Korisnici mogu koristiti peer-2-peer (P2P) programe, pristupati game serverima, povezivati se sa bankama e-bank sistemom, itd...

 

 
 
Naše pristupne tačke

Spisak pristupnih tačaka MagNet-a sa oblastima pokrivanja.

Pristupne tačke »
Često postavljana pitanja

Korisnička pitanja upućena našoj tehničkoj podršci...

Pitanja i odgovori »
Kontakt

Telefon: +381 11 65 56 984
Email: office@magnetplus.net

Detaljnije »